1. Una aproximació a la història de l’enginyeria a Catalunya

Mostra d'imatges
EnginyersGravat que representa les instal·lacions de La Maquinista Terrestre y Marítima, al barri barceloní de la Barceloneta, cap al 1860. El complex fabril ha desaparegut, excepte l’arc de l’entrada, al carrer Salamanca, que presideix el conjunt d’edificacions que es construïren al solar de l’antiga fàbrica. Just al costat, al número 17 del mateix carrer Salamanca (abans de la Concepció), hi havia el taller on es construí l’Ictineu de Narcís Monturiol.
EnginyersLa química fou una de les especialitats destacades de l’Escola Industrial de Barcelona. Aquesta fotografia correspon, probablement, a un curs per a tècnics de laboratori dels anys vint. L’Escola Industrial de Barcelona inicià les classes el 1909 amb l’Escola d’Ensenyaments Tèxtils. El 1910 es creà el Laboratori d’Estudis Superiors de Química, que es transformà en Institut de Química Aplicada.
 
EnginyersAlumnes a l’Escola Industrial de Barcelona, assistint a una classe d’Electrotècnia de l’Escola d’Enginyeria Industrial. Aquesta escola, que el 1904 es trobava entre les promotores de l’Escola Industrial, no s’instal·là al recinte del carrer Urgell fins al 1927
EnginyersL’enginyer suís Marc Birkigt fou el geni de la mecànica que forjà l’èxit d’una marca mítica, la Hispano-Suiza. Els seus inspirats dissenys i desenvolupaments es traduïren en els motors muntats en els cobejats vehicles que lluïren la cèlebre cigonya, un dels emblemes més prestigiosos de la història de l’automobilisme. Però sobretot es manifestà en insuperables motors d’aviació que asseguraren als aliats el domini de l’aire en la Primera Guerra Mundial.
 
 
 
 
 

Copyright © 2008 Dobleerre Editorial - Aviso legal